Etusivu

  Tilukset

  Pelastetut

  Vieraskirja

Uusimmat päivitykset

Täällä vanhempia uutisia & uutiset kokonaisuudessaan.

27.02.2013
Lisää eläinlääkärin kommentteja viime viikolla tullut, eikä mitään hälyttävää ole löytynyt. Eläinlääkärin tarkastusten lisäksi viime viikko oli muutenkin hyvin kiireinen.

Tilukset!

Tämä kategoria on tallin & tilojen esittelyä varten.

Hevosten asumukset

Tallissa on kaksi siipeä, toinen on pääasiassa pelastettuja ja toinen islanninhevosia varten. Toki, joskus jompaankumpaan saattaa eksyä toiseltakin puolen otuksia asumaan. Sekä pelastettujen etää issikoiden puolella on 20 ihan normaalia karsinaa.

© Kata T.

Karsinoihin mahtuu yksi iso hevonen (/ iso poni) tai vaihtoehtoisesti kaksi pikkuponia. Jokaisessa karsinassa on juoma-automaatti, ja niille jotka eivät sellaisesta osaa juoda tuodaan erikseen vesiämpäri. Väkirehut tarjoillaan ämpäreistä joita jokaisella hevosella on omansa, heinät taas annetaan hevosille yleensä heinäverkosta. Jos kuitenkin on syytä epäillä että hevonen saattaa sotkeentua verkkoon tai jotakin muuta niin saa hevonen heinänsä lattialta. Hevonen saa tarpeensa mukaan joko kuiva- tai säilöheinää, kuin myös kuivikkeet ovat hevosen tarpeen mukaan yleensä joko purua tai olkea.Tallien lisäksi kauempaa löytyy viisi englantilaistyylistä "avo karsinaa" joita käytetään sellaisilla hevosilla jotka tarvitsevat omaa rauhaa tai ovat karanteenissa. Karanteeni hevosten ovissa on kyltti jossa lukee karanteenissa, punaisella, tätä ei voi olla huomaamatta joten älä mene koskemaan näihin polleihin sillä ne saattavat levittää jotakin tautia. Näissä karsinoissa asuu myös esim. varsovia tammoja. Karsinat ovat sisältä samanlaisia kuin tallissakin, mutta hieman isompia.

Tämän lisäksi on pihatto jossa hevoset pääsevät vapaasti kulkemaan sisään & ulos. Pihatossa on vesiallas, heinää & perällä myös kolme karsinaa joihin pihatto hevoset tarvittaessa saa laitettua. Pihattoon mahtuu 3 isoa hevosta, pienenpiä enemmänkin.

Liikutusmahdollisuudet

Maneesin kulmalta löytyy niin kouluaidan pätkiä kuin estetarvikkeitakin, joten niitä voi hakea sieltä kentälle tai maneesiin. Aina on kuitenkin palautettava käytettyään.

Suuri, mutta yksinkertainen maneesimme. Maneesi sijaitsee tallista hieman vasemmalle, siinä päädyssä jota kuvassa ei näy on pieni katsomo johon mahtuu muutama ihminen kerrallaan. Maneesissa päästetään menemään kerrallaan enintään 6 ratsukkoa, 1-4 on kuitenkin suositeltava määrä jos jokin hevosista vaikka sattuu villiintymään niin onnettomuuksia ei satu.

Myöskään kenttämme ei ole kovin pieni. Pehmeä hiekka takaa hyvät liikkumismahdollisuudet. Kentän laidalla on penkkejä katsojia varten. Myös kentälle päästetään kerralla enintään 6 ratsukkoa, vaikka se 1-4 on kentälläkin suositeltava määrä.

© Kata T.

Juoksutusautomaattikin tiluksiltamme löytyy, mutta sitä käytetään melko harvoin. Pääasiassa sitä käytetään sellaisten hevosten kanssa jotka pelkäävät vielä ihmisiä, mutta tarvitsevat liikuntaa. Tämän avulla hevoset eivät stressaannu kun pelkäävät esimerkiksi juoksutuksen aikana. Kuitenki pyöröaitauskin on, joten normaalikin juoksutus on täysin mahdollista.Laajat maastot takaavat myös hyvän mahdollisuuden totuttaa hevosta maastoiluun. Maastoa löytyy vaikka minkä moista aina vilkkaasta autotiestä pieniin metsäpolkuihin. Hylätylle metsäautotielle on myös rakennettu kaksi maastoesteratsastus reittiä, helppo & vaikeampi. Helpon esteen ovat yleensä enint. 50 sentin korkeudessa, ja vaikeamman 80 sentin korkeudessa. Molemmilla radoilla voi valita lyhyemmän 1 kilometrin tai pidemmän 3 kilometrin reitin jotkan risteilevät vanhalla metsäautotiellä, läheisen järven rannassa & metkäpoluilla. Esteitä on helppo muokata, mutta muistakaa aina rakentaa esteet takaisin sellaisiksi joita ne olivat tullessanne.

Noin 8 kilometrin päässä Pelastetusta, on myös toinen talli joka painottaa laukkahevosten kasvatukseen. Heillä on laukkarata jonka pohjana on ruohoa (ruohoradan sisäpuolella lyhyempi hiekkarata). Aina kun heillä ei ole treenejä käynnissä niin saamme käyttää rataa vapaasti. Usein siellä näkeekin meidän islanninhevosilla, joskus myös muilla hevosilla. Laukkatilan väkeä kovasti naurattavat issikkamme.

Laitumet & Tarhat

Meillä on 16 hiekka- ja 16 ruohotarhaa, 4 molemmista tarhoista ovat kahden hevosen, loput yhden. Pieniä poneja voi kuitenkin olla tätä useampia yhdessä tarhassa. Alla kuvassa muutama hiekkatarhoista.Laitumia meillä on kuusi kappaletta, neljälle niistä mahtuu kahdeksan hevosta. Poneja saattaa olla enemmänkin. Alla laidun näkymää.