PolariS

sSs

Kasvatus

Tavoitteet ja yleistä kasvatuksestamme

Polariksessa tavoitteenamme on kasvattaa rotunsa mukaisen kauniin ulkonäön omaavia suomalaisia puoliverisiä lähinnä estekäyttöön kilpailemaan. Toki varsoja syntyy silloin tällöi myös muuhun käyttöön. Lisäksi tavoitteina ovat tietysti esimerkiksi hyvä luonne sekä muut lähes itsestään selvät seikat.

Polarikseen jäävät kasvatit kilpailevat porrastetuissa estitä yleensä vähintään 130cm kansalliselle tasolle saakka, minkä jälkeen hevoset siirtyvät jalostukseen ja käyvät yleensä myös laatuarvosteluissa.

Pyrimme kasvatuksessa myös realistisuuteen, joten useat varsojen ominaisuudet määräytyvät vanhempien mukaan (esimerkiksi väri, luonne ja koko). Koska hevosemme kilpailevat porrastettuja, periytyy jälkeläisille tietysti myös ominaisuuspisteitä porrastettuja estekilpailuja silmällä pitäen.

Tammat kantavat Polariksessa yleensä noin 8 viikkoa, aika saatta hieman vaihdella 7-9 viikon välillä, mutta keskimääräinen aika on 8 viikkoa. Tänä aikana tammoista huolehdiaan tarkasti ja eläinlääkäri käy tarkastamassa tamman useampaankin kertaan. Varsan synnyttyä emästä sekä varsasta huolehditaan hyvin, ja noin 5 kuukauden iässä (irl-ajassa n. 2 viikon iässä) varsa erotetaan emästään. Tämän jälkeen myytävä varsa asuu vielä 2 ja puoli kuukautta (viikon) opettelemassa meillä perusasioita ja asustamassa mahdollisesti toisen saman ikäisen varsan kanssa ennen uuteen kotiin muuttamista.

Kasvatusliitteinämme toimivat Polaris ja Pol.

Myyntiehdot & Ohjeet ostajalle

Jos haluat ostaa kasvatin meiltä, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla (vrtwindstund@gmail.com) tämän sivun luettuasi. Kerro mikä myytävistä kasvateista kiinnostaisi, tai jos haluat tilausvarsan niin kerro mistä yhdistelmästä ja millainen varsa. Kirjoita vapaamuotoinen ostotarjous, johon kuitenkin tulisi sisältyä se minne varsa on tulossa sekä varsan tulevaisuuden suunnitelmista kertominen.

Astutuskalenteri

Astutuskalenteriin merkitään kaikki astutukset, kun varsa on syntynyt se siirretään kasvattilistaan.
V = Varattu, M = Myynnissä

Astutus pvm
Laskettu syntymä pvm
Isä
Emä
Tuleva omista / tilanne
00.00.0000
00.00.0000
Nimi
Nimi
Jää kotiin / V / M

Kasvattilista

Tänne merkitään kaikki jo syntyneet kasvatit.
V = Varattu, M = Myynnissä

Syntynyt, väri o/t/r
Nimi
Isä
Emä
Omistaja / tilanne
00.00.0000, väri o/t/r
Nimi
Nimi
Nimi
Omistaja / V / MTämä on virtuaalitalli.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja
Sivun kuva © Suomen Hippos / Leila Kinnari-Wahren