Mehtälän Usko


kuvat © Veera

• Mehtälän Usko "Usko"
• VH12-018-0360

• Suomenpienhevonen ori
• 141cm rautias

• 01.05.2012, satunnainen ikääntyminen
• täyttänyt 3v 01.05.2013 ja 4v 01.05.2014

• omistaja Veera (VRL-10444)
• kotitalli Troll Stud

• kasvattaja Mehtälä
• maahantuoja *lumienkuli*

• yleispainote
• ko HeA / re 90cm / me 70cm

Historiikki ja luonnekuvaus

Mehtälän Usko on täydellinen sekoitus vanhempiaan ja Mehtälän ensimmäinen talliin syntynyt pienhevosori. Emältään Usko on perinyt näppärän ratsun piirteet ja liikkeet. Isän puolelta on tullut runsaasti pilkettä silmäkulmiinsa. Pienestä pitäen Usko on ollut ovela ponipoika, joka osaa kaikki metkut ja jekut. Ori on kuitenkin lempeä ja ihmisystävällinen. Nauttii rapsuttelutuokioista, rennoista maastolenkeistä ja on helppo käsitellä. Kotioloissa lentävät harjat pakista, narut on varmasti puoliksi syötyjä jos Usko yltää niihin ja ori jaksaa yllättää löytymällä välillä totaalisen vääristä paikoista kuten varustehuoneen ovelta vaikka se on jätetty vain hetkeksi hoitoboxiin naruun kytkettynä.

Hoitaessa Usko seisoo kiltisti paikallaan ja on helppo käsitellä. Joskus orin pää ei meinaa pysyä paikallaan ja se tuntuu mahdottomalta lurjukselta. Silloin Uskolla on huono päivä, niitä on harvoin mutta orin vapaapäivien jälkeen tätä pöllöenergiaa kertyy taatusti eikä poni ole silloin mitenkään helpolla tuulella. Pöllöilypäivinä Uskon kanssa pärjää parhaiten antamalla sen purkaa energiaansa esimerkiksi juoksuttamalla sitä liinassa tai irtojuoksuttamalla pitkin kenttää. Jalat nousevat hoidettaessa kevyesti, ori on helppo käsitellä eikä se keksi esimerkiksi kengittäjän kanssa mitään ylimääräistä showta. Usko on perusluonteeltaan helppo ja miellyttämishaluinen eikä tuota turhaa vaivaa ellei sitten ole oikeasti vaan ylimääräistä energiaa. Eläinlääkärin kanssa Usko on melkein parhaita kavereita, ehkä se johtuu meidän vakioeläinlääkärin rennosta ja mukavasta luonteesta johon Usko on pikkuvarsasta asti tottunut tai sitten poni vaan tykkää lääkäreistä. Usko luottaa helposti ihmisiin ja tutustuu mielellään uusiin tuttavuuksiin, ihmisiin sekä eläimiin. Kaikki eivät orin uteliaisuudesta pidä, Usko on saanut nenilleen monesti koirilta, kissoilta ja joskus kaverihevosiltaankin.

Ratsuna Usko on ihana! Se on herkkä ratsastaa. Avut menevät helposti läpi ja ori on sopivan herkkä suustaankin. Usko rakastaa maastoilua, pitkiä laukkasuoria ja pelloilla poukkoilua. Ori on varmajalkainen, luotettava ratsu jonka kanssa voisi mennä vaikka sysimetsään eikä pelottaisi. Kentällä poni kulkee näppäristi muodossa ja pyrkii kantamaan itsensä oikein. Käynnissä Usko osaa olla laiskakin, tahmea mutta useimmiten ori kävelee reipasta vauhtia eteenpäin korvat hörössä. Ravi Uskolla on ponimaista, se kulkee nätisti eteenpäin ja orilta löytyy helposti eri vaihteet ravin suhteen. Laukka on pyörivää ja kaunista. Poni pysyy hyvin kuolaimella ja tekee mitä ratsastaja pyytää. Koulupuoli on Uskon mieleen, ori tykkää tehdä töitä ja tarvitsee haasteita. Esteillä Usko on energinen, joskus jopa hieman liiankin. Pukkilaukkaa on nähty eniten esteradoilla eikä Uskon kiellotkaan ole mitään erikoisuuksia. Estekentät ovat vielä hieman tutkimatonta aluetta eikä Usko ole kovin luottavainen esteitä ylittäessään. Tarvitsee silloin varman ratsastajan joka kertoo mistä mennään ja miten. Kouluradoilla Usko kulkee luontevammin, tehden mielellään yhteistyötä ratsastajan kanssa.
© Rukkanen

Sukulaiset

Usko on evm-sukuinen.

i Hallaniityn Ekaykä ii Teesin Usko
iii Letkajenkka
iie Velmiina
ie Silmukka VV
iei Reilupeli
iee Punoköysi
e Kukan Susanna ei Kujeen Shakkimatti eii Tuomarin Kuje
eie Sadun Shakkivoitto
ee Siisko Kukka
eei Sisu
eee Sisaren kukka
Jälkeläiset
s. 00.00.0000 r/o/t Nimi (e/i. Nimi)
s. 00.00.0000 r/o/t Nimi (e/i. Nimi)
s. 00.00.0000 r/o/t Nimi (e/i. Nimi)
s. 00.00.0000 r/o/t Nimi (e/i. Nimi)

Päiväkirja

00.00.0000 Otsikko
Tekstiä

Kilpailut

Kilpailukalenterissa vain sijoitukset
Tällä hevosella on 0 ERJ ja 0 KRJ sijoitusta.

KRJ :: 00.00.0000 :: Paikka :: 00cm :: 00/00
KRJ :: 00.00.0000 :: Paikka :: 00cm :: 00/00

ERJ :: 00.00.0000 :: Paikka :: 00cm :: 00/00
ERJ :: 00.00.0000 :: Paikka :: 00cm :: 00/00

 

ulkoasu © kati
tämä on virtuaalihevonen eikä kuvissa esiintyvä hevonen ja sivulla olevat tiedot liity toisiinsa