Etusivu
Esittely
Hevoset
Karja
Toiminta

Tila

Wraith Ranch sijaitsee kirjaimellisiesti keskellä ei mitään, tai jos jotakin niin ruohoaavikkoa ja vuoria. Tila itsessään on näillä leveyksillä harvinaisen hedelmällisellä paikalla, ja kaikki ruoho kesäksi sekä talveksi eläimille tuotetaan itse.

Wraith Ranchillä on navetta ja valtaisat laitumet naudoille, kaksi suurta tallia, laitumia hevosille, ratsastuskenttä ja kaksi pyöröaitausta. Lisäksi löytyy, tottakai, paljon vaihtelevia maastoja tiluksiemme ympärillä. Melko varmasti näet myös muutaman villin mustangin jos maastoon aiot.

Vesihuollosta ei suuremmin laitumilla tarvitse huolehtia, sillä kaikkien niiden läpi virtaa läheisen joen sivuhaara.

Ihmiset ja koirat


Tilan asukkaat ovat nelikymppinen Owen ja hänen 17-vuotias tyttärensä Elice sekä tämän 10-vuotias pikkusisko Joyce. Owenin suku on alunperin muuttanut Amerikkaan lähes 200-vuotta sitten Englannista, ja pitänyt Wraith Ranchia jo 150-vuotta!

Lisäksi tilalla saatat nähdä Calvin, Jacob, Wayne, Jan ja Tim nimiset karjapaimenet jotka toimivat ranchilla varsin vaihtelevissakin työ tehtävissä.

Tietysti koiriakin pitää olla, joten tilalla asustelee kolme bordencollieta, uros Lino ja nartut Olivia sekä Dafne.

Mustangit

Mustangeja on, kuten todettu, kaksi suurempaa laumaa. Nyt esittelen hiukan tarkemmin nämä kaksi laumaa sekä yleisesti ottaen muut hevoset jotka oleilevat alueillamme.


Doublen lauma

Doublen lauma on laumoista suurin, vaikka siinä onkin vain hieman yli kymmenen hevosta ja  laumaan syntyy yleensä n. 5-7 varsaa vuosittain.

Double itse on n. 13-vuotias voikko ori jonka perimä on harvinaisen hyvin tiedossa, sen emä on musta tamma Velvety ja isä Doublen lauman entinen johtajaori Certain joka on poikansa tavoin voikko.

  (Doublen kuvasta kiitos http://www.equine-photo.net/)


Upbeatin lauma

Upbeatin laumassa on noin seitsemän hevosta ja varsoja syntyy vuosittain 3-5.

Upbeatin isä on melkolailla hämärän peitossa, sillä ruunikko-oreja seudulla liikkui todella monta orin syntymän aikoihin. Emä orilla on rautiaankirjava tamma Buoyant.

(Upbeatin kuvasta kiitos http://www.flickr.com/photos/ndomer73/ ( / flickr, by-nc-nd))

Muut laumat ovat melko sekalaista sakkia, kymmenisen hevosta  minilaumoissa tammoja ja oreja sekaisin sekä loput nuoria oreja pikkulaumoissa.
 


Sivun yläkuva © Teddy Liovet ( / flickr, by-nc), muu ulkoasu © Veera