Talli

Zukunftissa on useampi talli erikokoisia ratsuja varten. Kaikissa talleissa on jopa 30 karsinaa, ja talleja on kolme. Yksi pienille (alle 130 senttisille poneille, toinen isoille (130,1-147cm) poneille ja kolmas hevosille (yli 147cm). Ulkoapäin tallit ovat valkoiseksi rapattuja.

Talleissa on isot, asukkaille sopivat, karsinat joissa on suurehkot kalterilliset ikkunat, automaattiset vesikupit, ruokakuppi ja suolakiviteline. Tallit ovat valoisia ja kaikin puolin mukavia, karsinoiden lisäksi niistä löytyy tilava satulahuone, rehuvarasto, oleskeluhuone kävijöille sekä kaksi pesukarsinaa.

Oleskeluhuone on lähinnä kouluttajia varten suunnattu melko suurikokoinen huone josta löytyy televisio, johon on paljon koulutukseen sekä muutoin vain hevosiin liittyviä DVD:itä. Tietysti on suurehko sohva ja pari nojatuolia. Lisäksi pienehkö "keittiö nurkka" jääkaapilla, kahvin- sekä vedenkeittimellä ja mikrolla varusteltuna. Myös netti toimii oleskelu huoneessa. Oleskelu huoneessa kannattaa myös jakaa vinkkejään muiden kouluttajien kesken - jos muita ei näy, kirjoita vaikka pöydällä olevaan vinkkikirjaan omat vinkkisi ja lue muiden vinkkejä.

Tilat liikutukseen

Zukunftissa on monipuoliset tilat liikutukseen. Meillä on pyörötarha juoksutusta ja muuta maastakäsittelyä varten toisen kentän vieressä. Tätä kautta päästäänkin näppärästi tallin kahteen kenttään. Molemmat kentät ovat suurikokoisia, toinen on hiekkapohjainen ja toinen nurmipohjainen, joten nurmikentän ollessa liukas tai hiekkakentän ollessa turhan mutainen voi siirtyä toiselle kentälle.

Kenttien lisäksi meillä on myös todella suuri maneesi jossa treenata. Maneesi on ulkoapäin melkolailla samantyylinen kuin tallit, mutta siinä on seinien yläosassa ikkunoita. Sisäpuolella molemmilla lyhyillä sivuilla on suuret peilit sekä toisella pitkällä sivulla suurehko katsomo. Katsomon alta löytyy estevarasto, mistä esteitä saa suhteelliseellisen helposti vietyä myös kentille.

Ympäristössä on jonkin verran erilaisia maastoja niittyjen ja metsien halki menevistä poluista maanteihin. Toki maastossa voit törmätä myös maastorataan tai yksittäisiin esteisiin.

Maneesin kuva © Juli

Laitumet

Laitumia Zukunftissa on paljon. Pyrimme pitämään hevosia vuoden ympäri päivät ulkona laitumella. Tarhoja meillä ei ole, mutta tarvittaessa laitumia voidaan jakaa pienenpiin osiin. Laitumilla on lankkuaidat sekä aitojen yläosassa myös sähkölangat.

Hevoset jaetaan iän, koon ja sukupuolen mukaan 5-7 hevosen laumoihin laiduntamaan. Esimerkiksi orit ja hankalammat hevoset oppivat näin hyviä sosiaalisia taitoja sekä saavat liikkua itsekseen laitumilla juoksennellessaan.Henkilökunta

Tallia pitää pystyssä Marit ja tämän kolme aikuista lastaan. Jokaisella on oma "erikoisalueensa" joissa heiltä on hyvä pyytää apua, mutta toki kaikki osaavat kaikkea ja heiltä voi kysyä apua mihin vain hevospulmaan.

Marit Aurala

Marit on alkujaan Suomessa syntynyt 41-vuotias nainen jonka isä on Suomesta ja äiti Saksasta. Marit muutti Saksaan äitinsä kanssa ollessaan 16-vuotta, ja asunut siitä saakka Saksassa.

21 vuotiaana Marit synnytti poikansa, ja siitä vuoden välein kaksi tytärtään. Lasten isä kuitenkin kuoli liikenneonnettomuudessa näiden ollessa vasta pieniä. Koska koko perhe rakastaa hevosia, päätti Marit perustaa oman tallin.

Marit on mukava persoona, joka saattaa kuitenkin vaikuttaa vähän ilkeältäkin tiukkuutensa vuoksi. Marit laittaa kaikelle tarhat rajat, ja tallin johtajana on luonnollista että hän on todella tarkka etenkin siitä että hevosia käsitellään hyvin sekä asianmukaisesti.

Marit auttaa tallilla erityisesti kouluratsastuksessa.

(Maritin kuva © NF-kuvia)


Marco Aurala

Marco on Maritin vanhin lapsi, ja nyt 20-vuotta. Marco on ollut 5-vuotta kun hänen isänsä kuoli, ja hän on kasvanut melkein koko ikänsä hevostilalla. Marco on taitava ratsastaja ja kilpailee kenttäratsastuksessa.

Marco on opiskellut äitinsä tallilla ratsuttajaksi ja on todella suosittu myös tallilla kävijöiden kesken sillä hän on mukava ja omaa hyvän huumorintajun. Nyt nuori mies työskentelee tallilla, Marco ei ole yhtä tiukka kuin äitinsä, mutta hänkin saattaa olla vähän turhan tarkka hevosten käsittelyn suhteen. 

Marco on paras vaihtoehto auttamaan jos tarvitset apua maastoesteratsastuksen kanssa.

(Marcon kuva © Bob Langrish)Katrin Aurala

Katrin on Maritin keskimmäinen lapsi, 19-vuotias, aina iloinen ja positiivinen nuori nainen joka on veljensä tavoin opiskellut äitinsä tallilla ratsuttajaksi. Katrin kilpailee esteratsastuksessa.

Katrin on, kuten sanottu, positiivinen ja hymyileväinen persoona. Välillä nainen voi vaikuttaa turhankin uhkarohkealle ainakin estekentällä, mutta ei oikeastaan ole uhkarohkea vaan arvioi aina riskit ennen mihinkään typerään ryhtymistä. Katrin kyllä huomauttaa jos toimit väärin hevosen kanssa, mutta ei suutu vaan neuvoo ystävällisesti oikean tavan.

Katrin on oikea henkilö neuvomaan esteratsastuksessa.

(Katrinin kuva © Bob Langrish)
Viola Aurala

Viola on Maritin nuorin, 18-vuotias, lapsi. Viola on Maritin lapsista lyhyt pinnaisin ja vauhdikkain. Tyttö rakastaa rentoa touhuamista hevosten kanssa ja maastakäsittelee paljon.

Viola opiskelee parhaillaan tallilla ratsuttajaksi. Tyttö taitaa paljon luonnollisesta hevostaidosta ja maastakäsittelystä, mutta ratsastaa myös paljon rennosti etenkin maastossa. Toki Viola taitaa myös este- ja kouluratsastuksen salat.

Violalta kannattaa kysyä maastakäsittelystä ja hevosen rennoksi saamisesta.

(Violan kuva © Bob Langrish)
Kouluttajat

Lapset

Nimi (Taso 1), kouluttaa pikku ponia Nimi. Esittelyyn tästä.

Nuoret

Nimi (Taso 1), kouluttaa pikku ponia / isoa ponia Nimi. Esittelyyn tästä.

Aikuiset

Nimi (Taso 1), kouluttaa pikku ponia / isoa ponia / hevosta Nimi. Esittelyyn tästä.